Таныг харахад үсээ угааж цэвэрлэх нь их амархан санагддаг. Гэхдээ үс хатах, хагарах, эсвэл хуйхын халдварыг өдөөх зэрэг урьд өмнө хэзээ ч хийж байгаагүй алдаанууд байдаг.

1. Үсээ өдөр болгон угаах

Эмнэлгийн мэргэжилтнүүдийн үзэж байгаагаар үсээ угаах бүрт шампунийг хэрэглэх нь цэвэр байлгах шаардлагагүй юм. Долоо хоногт хэд хэдэн удаа үсийг усаар зайлах нь харагдахуйц шороог арилгахад хангалттай. Шампунь түрхэх нь зөвхөн гоо сайхны шалтгаантай байдаг ба үүний үр дүнд бий болсон баялаг өтгөн нь үснийхээ тосыг арилгаж өгдөг. Тос нь эрүүл үсэнд чухал үүрэгтэй тул арьсыг чийгшүүлж, гэмтэхээс хамгаалдаг.

2.Хэт их шампунь хэрэглэх нь таны үсэнд гэмтэл учруулна

Шампунь түрхэхээсээ өмнө дор хаяж нэг минутын турш үсээ зайлж угаах нь хамгийн сүүлд хэрэглэсэн үс арчилгааны бүтээгдэхүүнээс үлдэгдлийг зайлуулахад тусална. Шампунь түрхэхээсээ өмнө үсээ бүрэн норгох нь үр дүнтэй угаах чухал алхам юм. Хэрэв таны үс дээрээс дээш нойтон байвал шампунь илүү сайн арчиж, жигд тархдаг. Мөн үсээ угаахдаа шампунийг бага хэрэглэхэд туслах болно.

3. Та шампунь хэрэглэсний дараа үсний ангижруулагч заавал түрхэх хэрэгтэй

Бид эхлээд үсээ угааж, дараа нь ангижруулагч хэрэглэдэг. Гэхдээ урвуу эргэлт нь зарим төрлийн үсний хувьд илүү сайн ажилладаг. Эхлээд ангижруулагч түрхэх нь таны үсийг илүү өнгөлөг харагдуулна. Энэ арга нь чийг шаардагддаг нарийн үстэй хүмүүст хамгийн сайн тохирдог боловч ихэнх кондиционерлер нь үүнийг жинлэж, тослог харагдуулдаг.

4. Та шампунаа үснийхаа араас түрхэж эхэлэх хэрэгтэй

5. Та үсээ халуун усаар угаах хэрэгтэй

Үсээ угаах усны хамгийн тохиромжтой температур бол бүлээн ус юм. Үсээ халуун усаар угаах нь түгжигдэхээ больж, үндсийг нь сулруулна. Бага зэрэг бүлээн ус нь үсний зүсэлтийг онгойлгоход тусалдаг бөгөөд үс нь тос, чийгшүүлэгч нөлөөг илүү сайн шингээдэг.

МАНАЙ БЭЛТГЭСЭН МЭДЭЭЛЭЛ ТАНЬД ТААЛАГДСАН БОЛ PAGE ХУУДСАНД LIKE ДАРЖ НЭГДЭЭРЭЙ

 

 

ЭНЭ МЭДЭЭНД ӨГӨХ ТАНЫ REACTION?

САВЖ УНАЛАА
0
БАХАРХМААР
8
ХӨӨРХӨН ЮМ
2
ТЭНЭГЛЭЛ
1
ЭРГҮҮ ДАГЗ
1

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *